Zevenhuizen wordt voor het lapje gehouden!

Wethouder Buijtelaar (VVD) van Amersfoort weet het al zeker. Die ontsluitingsweg van Vathorst-Bovenduijst over Bunschoter grondgebied (dwars door Zevenhuizen) gaat er gewoon komen. “Het college van Bunschoten heeft in mei 2016 nogmaals bevestigd dat het onder voorwaarden, die inmiddels zijn vervuld, meewerkt”, aldus Buijtelaar.  Dit nadat eerder in de Utrechtse verkeers- en vervoersraad alle partijen (dus ook Bunschoten!) al akkoord gingen.

Welke voorwaarden? Welke vervulling daarvan? Had het collega van B&W van Bunschoten, Zevenhuizen al lang en breed verkocht aan Amersfoort? Achterkamertjespolitiek? En was de tekst en uitleg die Buijtelaar onlangs aan de raad kwam geven alleen maar window-dressing, omdat het toch al geregeld was? Wisten CU en CDA al lang hoe de hazen liepen en speelde men mooi weer tegenover de bewoners? Stemde men voor de raadsbreed aangenomen motie tegen welke ontsluitingsweg dan ook over Bunschoter grondgebied, in de wetenschap dat het toch niet tegen te houden is?

U leest het goed, u als bewoners en wij als raad van Bunschoten staan buitenspel volgens een boze Buijtelaar. Zie zijn reactie in het AD van 9 december 2017.

Tja, waar gaat de Bunschoter gemeenteraad eigenlijk nog over, als ons college ons er al lang ingerommeld heeft? Hoog tijd voor duidelijke antwoorden van het college. De CAP zal schriftelijke vragen stellen. De waarheid moet boven tafel!

Meer CAP nieuws: https://capbunschoten.nl/