Skip to content

Bericht: Waar is de politie gebleven?

Waar is de politie gebleven?

De politie is spoorloos, althans in Bunschoten-Spakenburg.  Op de website van de gemeente lezen we: “Het politiesteunpunt in het gemeentehuis van Bunschoten is gesloten. Wilt u ergens aangifte van doen of met een agent spreken? Dan kunt u terecht bij het politiebureau in Baarn (Eemnesserweg 52). De wijkagenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0900 – 8844 of via www.politie.nl. Bij noodgevallen belt u 112.” 

Het is raar maar waar, in onze gemeente kunt u niet meer bij een politiebureau, politiepost of politiesteunpunt terecht. Raar omdat de ons omliggende gemeenten wel een politiebureau kennen. Volgens www.politie.nl kunnen burgers van Nijkerk, Baarn, Eemnes, Soest, Laren, Blaricum, Amersfoort, Hoevelaken en Huizen wel binnenlopen bij de politie. Maar zoals u op de afbeelding ziet is Bunschoten een opvallende uitzondering.

In het coalitiekkoord 2022-2026 staat vermeld: “Het streven is erop gericht dat Bunschoten weer een politiebureau binnen de gemeentegrenzen krijgt.” Verbazingwekkend dus dat de politiepost nu juist gesloten is. Werk aan de winkel voor onze burgemeester en de coalitie. CAP de dorpspartij vraagt zich af: neemt het blauwe leger Bunschoten-Spakenburg nog wel serieus? Ze zijn namelijk steeds minder zichtbaar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print