Skip to content

Bericht: ’t Kan verkeren”

’t Kan verkeren”

In 2012 hielp de ChristenUnie het kabinet Rutte 2 in het zadel. Samen met VVD, D66 en CDA presteerde men het 52 miljard euro te bezuinigen. Op veiligheid, op de zorg en ga zo maar door. Men gooide direct nogal wat zaken, waaronder de jeugdhulp, over de schutting bij de gemeenten en zeiden: ga het zelf maar doen. En zeiden ze er nog bij: het budget is met 25% verlaagd. Dat kon geen stand houden. De kosten voor de jeugdhulp liepen de afgelopen jaren bij de meeste gemeenten de spuigaten uit. 

Wat schetst onze verbazing: de ChristenUnie heeft na Rutte 2 en 3 nu ook Rutte 4 in het zadel geholpen. Eerst zei men van Rutte af te willen (men stemde voor een motie van wantrouwen tegen Rutte) maar “t kan verkeren…. Men is 180 graden gedraaid en kust nu weer zijn schoenen. En die van mw. Kaag. Dat blijkt ook uit het onderhandelingsresultaat van de regeringspartijen, want daarin presteert men het wederom op de jeugdhulp te bezuinigen en niet zo’n klein beetje ook. Namelijk een half miljard euro. Overigens: de kabinetten Rutte leidden ook tot een ic-beddentekort, woningen tekort, dienders te kort, boerenopstand en ga zo maar door. 

Trouwens, nog iets: één op de vijf inwoners van ons dorp behoort bij de ouderen. En ook die worden door genoemde partijen gepakt. De regeringspartijen in de Tweede Kamer stemden immers tegen een motie om de AOW te koppelen aan het minimumloon en de verhoging daarvan met 7,5%. Ondoordacht, onbeschaafd en onacceptabel aldus bijvoorbeeld de vakbond FNV. Doordat de koppeling van de AOW met het minimumloon wordt doorgesneden, groeit hun inkomen niet meer mee. Het bezuinigen op de AOW is ronduit asociaal. En dan drukken we ons nog heel netjes uit. 

Wij van de CAP willen maar zeggen: als je gaat stemmen op 16 maart 2022, neem dat ook eens in uw overwegingen mee. Als u dus gevraagd wordt om uw geloof een stem te geven, doe dat dan eens niet op de automatische piloot. Want, zoals Brederode ruim vierhonderd jaar geleden al zei:  “t Kan verkeren”. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print