Spaghetti-dossier

De afvalproblematiek weet de gemoederen wel te beroeren. Tijdens de commissievergadering Bestuur & Middelen van 30.11.17 bogen de leden zich over een memo van het college, waarin men allerlei opties (met bijbehorende kosten) opsomde om meer luiercontainers te plaatsen, de GFTcontainer af te schaffen, grote gezinnen van een extra kliko te voorzien en een verhoging van het aantal keren dat het PMDafval wordt opgehaald. Tijdens de vergadering meldden CDA en CU dat de afvalinzameling “nog niet op orde is” en dat “de service met het nieuwe systeem verminderd is”.  Een understatement van jewelste, maar, hèhè, het kwartje begint te vallen.

Het vooraf-scheiden is gewoon een duur  inzamelsysteem dat als goedkoop wordt verkocht, met als enig doel u te laten werken voor het dividend dat de gemeente  als aandeelhouder ontvangt. En dat terwijl de machines het volgens alle experts veel beter kunnen door middel van scheiden achteraf. Beter dus voor het milieu en beter voor u, immers geen sjouwwerk meer naar ondergrondse containers, geen straf meer door u te laten bijbetalen, geen zomerse madenexplosies meer  en geen `milieustraat` meer in uw achtertuin. Met achteraf scheiden dus en een wekelijkse ophaalronde.  https://kassa.bnnvara.nl/nieuws/kassa-reactie-op-meldingen-nieuwe-manieren-van-afval-scheiden

Enfin CDA en CU kwamen tijdens de vergadering ook nog met een handvol eigen ideeën om u lastig te vallen en meer te laten betalen. Uit al deze mogelijkheden, al deze spaghetti,  zal men de komende week pogen een keuze te maken, natuurlijk onder het mom van rentmeesterschap en goed voor het milieu. Ja ja, als men nu eens de daad bij het woord voegde inzake de vergiftigde Westdijk, dan had men een punt, vinden we.  Wethouder Nagel mengde zich ook in de discussie, hij ergert zich al maanden aan de steeds maar weer terugkomende afvalproblematiek, veroorzaakt door zijn collega-wethouder Heinen die verantwoordelijk is voor de slechte invoering en uitvoering van het `voorafscheidensysteem`. Nagel had het over geloofsrichtingen als het gaat over afval en  stak van wal met een tirade over achteraf scheiden. Met al zijn kritiek op geloofsrichtingen blijkt Nagel zelf dus een fervent aanhanger van het voorafscheidengeloof. Logisch, want hij ontvangt het dividend van onze lieve heer de ROVA. Vandaar dat memo, vandaar wellicht binnenkort nog meer regeltjes, nog meer spaghetti. Jammer voor hem vinden nu ook CU en CDA dat het allemaal nog wel een paar tandjes beter kan en mag. Waarvan akte.