Rita van de Groep verlaat noodgedwongen de politiek

De kogel is door kerk.

Het was geen gemakkelijke beslissing. Integendeel zelfs, want zij deed het politieke handwerk met zoveel liefde en inzet.

Onze Rita van de Groep, fractievoorzitter van de CAP, zal niet terugkeren in de gemeenteraad van Bunschoten.

Nadat zij op 20 januari 2017 in het ziekenhuis belandde met buikklachten (en inmiddels  7 operaties verder) heeft zij mede op advies van haar medisch specialisten besloten ontslag te nemen als raadslid. Gezien haar gezondheidssituatie zal zij ook niet verkiesbaar zijn voor de nieuwe raad na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Rita hoopt in staat te zijn om aanwezig te zijn bij het afscheid van de oude raad op woensdag 28 maart 2018.

In een persoonlijke boodschap laat Rita u weten:

“Zoals bekend tob ik al bijna een jaar met zware en ingrijpende gezondheidsproblemen. Sinds de laatste operatie is de situatie wel voor een goed deel genormaliseerd waarvoor ik erg dankbaar ben.
Echter hebben alle operaties wel tot gevolg gehad dat ik niet instaat ben om volledig te functioneren, hier is helaas sprake van een blijvende situatie.  Deze realiteit heeft mij voor een uitermate moeilijke afweging geplaatst met betrekking tot mijn raadslidmaatschap en mijn functioneren voor de CAP.
Vanwege de gezondheidsproblemen ben ik genoodzaakt geweest mijn ontslag als raadslid in te dienen en met het werk voor de CAP te stoppen.
Ik had en heb daar best moeite mee, helaas heb ik hierin geen keuze. Eerder mag ik dankbaar zijn dat ik het heb overleefd.

Intens dankbaar ben ik ook voor al die jaren dat ik onze gemeente mocht dienen als raadslid, fractievoorzitter en wethouder. Intensieve, soms loodzware maar vooral mooie en waardevolle jaren.

Ik denk met dankbaarheid terug aan de CAP leden, de kiezers en alle inwoners van onze gemeente.
Een bijzonder woord van dank en waardering gaat uit naar de het college en de gemeenteraad maar ook naar de medewerkers van onze gemeente voor hun dagelijkse inzet.
Ik zal met respect en genoegen aan onze samenwerking terug denken.

Ik wens een ieder alle denkbare goeds toe.

Met hartelijke groet,

Rita van de Groep.”