Skip to content

Bericht: Onderscheidend

Onderscheidend

We onderscheiden ons van de landelijke partijen: we zijn praktisch, van de aanpak, echte doeners. We hebben een goed partijprogramma. De CAP is niet gelieerd aan een landelijke partij en dat is echt een voordeel. We kunnen volstrekt onafhankelijk optreden en gemakkelijk standpunten innemen. Er is niemand die meekijkt vanuit Den Haag en zegt: je moet dit of dat doen.  De achterban van de CAP onderscheidt zich ook. Links of rechts speelt bij ons helemaal geen rol. Wij hebben kiezers die landelijk op allerlei partijen stemmen. Maar lokale onderwerpen spelen bij deze landelijke partijen meestal geen rol. Bij de CAP stem je op de lokale club met gewone mensen, niet op een ideologie.

En wij worden niet zoals de landelijke partijen beoordeeld en aangekeken op wat er in Den Haag gebeurt. Last van een selectief geheugen, last van een functie elders voor Omtzigt, dat soort politiek, daar doen we niet aan. En wij bezuinigen ook niet opnieuw een half miljard op de jeugdhulp en evenmin bezuinigen wij op de senioren onder ons. De onbehoorlijkheid alleen al om de koppeling tussen minimumloon en AOW los te laten en AOW’ers uit te knijpen, stuit ons tegen de borst. Ook de boerenopstand tegen dit en het vorige kabinet spreekt boekdelen. Je zal maar boer zijn in deze tijden.

Kortom daarin onderscheidt de CAP zich van de plaatselijke ChristenUnie, VVD, CDA en SGP. Zij moeten wel hun oren laten hangen naar wat hun Haagse politieke bonzen uitdragen. Vooral de eerste drie, want die maken samen met D66 deel uit van de Haagse regering. En zijn veroorzaker van en verantwoordelijk voor al die kwesties die u en mij raken. Niet alleen de jeugdhulp en de AOW of de boeren, maar ook enorme aantallen woningen tekort, dienders tekort, ic-bedden tekort, het toeslagenschandaal bij de belastingdienst en de gaskwestie Groningen: het is de gewone man die het gelag betaald. U en ik, werknemer of zzp’er, winkelier, boer en gepensioneerde……, we zouden alleen al uit protest allemaal lokaal moeten stemmen. 

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 kun je stemmen op die vier landelijke partijen, maar ook op die ene dorpspartij, de CAP, opgericht in 1956. Exclusief voor de gemeente Bunschoten. Wij zijn betrokken, aanspreekbaar, lokaal en sociaal. Wij betrekken inwoners bij de gemeentelijke raadgeving: niet één keer in de 4 jaar, maar doorlopend. De CAP is als lokale partij wel degelijk van invloed. We schuwden de afgelopen decennia deelname aan de plaatselijke regering niet en leverden regelmatig een wethouder. Wij stijgen boven de landelijke belangen uit en kijken naar wat er essentieel is voor de bewoners van ongs dârrup. Zo kan uw invloed heel groot worden. En die invloed heb je niet bij een landelijke partij. Kijk maar naar de regeringspartijen die ieder voor zich hun standpunten hebben. Maar voor een regeerakkoord zodanige compromissen sloten dat een paard er de hik van zou krijgen. Zodat je subiet spijt krijgt van je uitgebrachte stem. 

Heel Bunschoten-Spakenburg bezet? In handen van vier landelijke partijen? Partijen die hun oren moeten laten hangen naar wat hun Haagse partijbonzen roepen en vinden? Nee! Eén lokale partij blijft moedig weerstand bieden aan de Haagse mores en maakt het CU, VVD, CDA en SGP niet gemakkelijk… CAP, dorpspartij, doet ’t gewoon. Want ’t is ongs dârrep!

Onze standpunten / ons verkiezingsprogramma vindt u elders op deze website via het menu op de homepage. Warm aanbevolen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print