Skip to content

Bericht: Mooi of lelijk

Mooi of lelijk

Mocht er evenveel schoonheid zijn in de politiek als er vandaag in de kunst is, dan zouden we goed bezig zijn”, aldus Philippe Van Cauteren, museumdirecteur in Gent.
Mensen verlangen naar herkenbare kunst. Wij van de CAP (de dorpspartij) vinden dat we bewondering moeten hebben voor kunstenaars die ons op een vrijere manier naar de wereld willen laten kijken. Maar je mag kunst ook lelijk vinden. Een kunstwerk hoeft niet mooi te zijn. Een kunstenaar is er om iets uit te beelden, ook met raakvlakken over wat er om ons heen gebeurt. Wij vinden voor wat betreft kunst een negatieve reactie evenveel waard als een positieve. Het beeld de De verwoeste stad in Rotterdam (van Zadkine) kun je immens mooi vinden, of heel lelijk. Het is Zadkine ’s impressie van het bombardement dat het hart uit Rotterdam rukte. Kunstenaars houden de wereld vaak een spiegel voor. Zo ook het Wilde Oog.  

(Eén van hun projecten, mannen in klederdracht, kreeg nogal wat kritiek waarop wij deze reactie plaatsten in De Bunschoter)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print