Skip to content

Bericht: Eénrichtings-verkeer

Eénrichtings-verkeer

In De Bunschoter van 10 mei 2023 was op de gemeente pagina de mededeling te lezen dat er op het Schansplein eenrichtingsverkeer zal worden ingesteld. De mededeling lijkt eenvoudig van aard, immers via de ene kant er in en via de andere kant er uit. Wie kan daar op tegen zijn?

Toch krijgt dit muisje nog wel een flinke staart, want het Schansplein wordt niet alleen door personenauto’s gebruikt maar ook door vrachtverkeer dat ten behoeve van de horeca en  winkeliers komt lossen en laden. Ook de vuilniscontainers moeten geleegd worden en daarvoor wordt eveneens een vrachtwagen gebruikt. Geen nood, denk je dan, want die kunnen toch ook rondrijden? Was het maar waar! Want behalve in de herkenbare parkeervakken wordt er ook volop geparkeerd op de rode vlakken zoals in de afbeelding hieronder wordt weergegeven.

Tot op heden werd dit parkeren in die “rode vakken” min of meer gedoogd vanwege de grote parkeerdruk in het centrum. Maar als je eenrichtingsverkeer wilt invoeren en het vrachtverkeer daaraan wilt houden, dan is het noodzakelijk dat op de met rood aangegeven plaatsen niet meer wordt geparkeerd. Doe je het toch dan kan er sprake zijn van hinderlijk parkeren, omdat de vrachtwagen er niet door kan. De toch al schaarse parkeerruimte zal dus nog schaarser worden. 

Deze maatregel van het college kost dus “gedoogde” parkeerruimte en  kan gevolgen hebben voor uw portemonnaie, want een boete voor hinderlijk parkeren. En dan vergeten we nog de schade ten gevolge van een  vrachtwagenchauffeur die zijn vehikel door een nauw gaatje wil persen. En dat stond allemaal niet in de gemeentelijke mededeling.

Wanner de verkeersborden worden geplaatst is nog niet bekend.

Update : inmiddels is afgezien  van het plaatsen van verkeersborden. Wel zijn er witte pijlen op het wegdek aangebracht die de gewenste rijrichting aangeven (uitrijden bij Bouclé en inrijden t.h.v. de speeltuin). 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print