Skip to content

Bericht: De verkiezingsuitslag

De verkiezingsuitslag

In de Bunschoter gemeenteraad werd de afgelopen dagen om 19 zetels gestreden. De opkomst was een magere 57%, een stuk lager dan de 64% van vier jaar geleden. De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 luidt:

De definitieve uitslag van de verkiezingen wordt op 21 maart 2022 door het hoofdstemburo van de gemeente vastgesteld. Dan wordt ook bekend of er kandidaten met voorkeursstemmen een zetel hebben behaald. De kiesdeler (het aantal stemmen nodig voor een zetel) is afgerond 515. Als je als kandidaat daarvan 25% behaalt (afgerond 129) kun je met voorkeursstemmen in de raad komen, mits je ook meer stemmen hebt dan degene die volgens de lijstvolgorde normaal gesproken de zetel zou bezetten.

Bestuur en fractie van de CAP danken onze kiezers voor het geschonken vertrouwen. In de verkiezingen van 2018 eindigden we met 1 zetel en 1 restzetel. Nu hebben we, nota bene met een zeer lage opkomst 2 volwaardige zetels in de raad. We gaan onze schouders er onder zetten.

Hoe nu verder. Er zijn nogal wat opties, maar onze verwachting is dat een voortzetting van de coalitie met VVD, CDA, SGP en CAP een grote kans van slagen maakt. We houden u uiteraard op de hoogte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print