Skip to content

Bericht: Corona-terrassen

Corona-terrassen

Als CAP hebben wij in het verleden al eerder vragen gesteld in de commissies en ook in een vragenhalfuur van een raadsvergadering omtrent de terrassen aan de oude haven en Turfwal die, onder het mom van steun aan de horeca die leden onder de coronamaatregelen, gedoogd werden.
Nu zijn de coronamaatregelen al meer dan een jaar voorbij en zijn de terrassen er nog steeds. Sterker nog, de terrassen worden/zijn uitgebreid. Ook met parasols die een fundatie hebben in de grond voor de waterkering.
En als klap op de vuurpijl worden wij als CAP benaderd door inwoners die van de publiek toegankelijke bankjes worden gejaagd door ondernemers rondom de haven met de woorden: ‘dit is ons terras, we hebben toestemming en we betalen ervoor’. Wij als CAP hebben zelf al gezien dat de publiek toegankelijke banken worden afgezet met bloembakken en dergelijke.

Onze vragen:
In hoeverre is het college op de hoogte dat de publiekelijke bankjes zijn ingepikt door ondernemers rond de oude haven en Turfwal?
Is hier door de ondernemers voor betaald en hebben de ondernemers toestemming om de publiekelijke bankjes te gebruiken?
In hoeverre is er een vrije instap nodig voor passagiers en bevoorrading om op de botters te komen die in onze museum haven liggen? Er is nu door de terrassen geen doorkomen aan.
Hoe lang gaat de coronagedoogsteun nog door voor de ondernemers, die hun terrassen tegen de oude haven en Turfwal hebben staan, nu de coronamaatregelen al meer dan een jaar voorbij zijn?
In hoeverre mogen fundaties voor parasols in gemeentegrond worden aangebracht? Ook vormen de parasols een blokkade voor uitzicht op de museumhaven en de botterhelling.
Heeft de beloofde evaluatie al plaatsgevonden? Zo ja, kunnen wij dan concluderen dat de terrassen dus zelfs uitgebreid mogen worden door de publieke banken erbij te voegen?”

De CAP wil de ondernemers rond de oude haven en de Turfwal absoluut geen hak te willen zetten. Maar nu is het einde zoek.

UPDATE – hieronder de antwoorden van onze burgemeester:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print