CAP stabiel ondanks “negatieve” beeldvorming

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend en zoals u via de media vernomen hebt leverde dat voor de CAP twee zetels op. In het licht van de gebeurtenissen van de afgelopen jaren een mooie uitslag en een stabiele uitkomst. Immers: na de verkiezingen in 2014 toen de CAP van 4 naar 2 zetels ging, alsmede de personele wisselingen in de gemeenteraad (Pieter de Vos stapte eind 2016 op en Rita van de Groep moest wegens ziekte worden vervangen) stond het bestuur voor een zware  opgave.

Gelukkig konden Arian van Diermen en Dirk Koelewijn de draad snel oppakken en werd er terdege oppositie gevoerd, veelal samen met VVD en SGP. En dat gecombineerd met een slimme verkiezingscampagne leverde de bijna 62 jarige CAP toch weer twee zetels op.

Menigeen in het dorp hoorde je vooraf zijn of haar bezorgdheid uiten over het voortbestaan van de CAP. Als een soort zelfvervullende profetie ging dat rond in ons dorp. Met de regelmaat van de klok werden we dan ook aangesproken en werd ons verteld dat we wel eens van de kaart konden worden geveegd. Zelf een lokaal tv-station besteedde er in een programma met twee lokale journalisten aandacht aan in hun vooruitblik op de verkiezingen. Daar maakte de aanwezige Hillebrand de Graaf van de LOS het wel heel bont door te stellen dat het gedaan was met de CAP. U begrijp wel dat deze al dan niet opzettelijke beeldvorming ons in de aanloop naar 21 maart 2018 niet erg van pas kwam. Maar dan was daar de uitslag. We kregen slechts 50 stemmen minder dan in 2014. Een resultaat om trots op te zijn voor de lokale CAP en we danken onze kiezers dan ook uit de grond van ons hart voor hun trouw aan de CAP.

Wim de Jong en Arian van Diermen gaan ons nu in de raad vertegenwoordigen. En het bestuur gaat opzoekt naar een breder draagvlak voor de oudste lokale politieke partij van Nederland. Nu er nog maar één lokale partij in Bunschoten over is, zetten we alles op alles om die te laten voortbestaan. Als u daarbij wilt helpen, als u oprechte politieke belangstelling hebt, als u verkiesbaar wilt zijn of actief in de CAP, meldt u aan!

Voordat we het weten is het 2022 en zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Met name jonge mensen met politieke aspiraties / belangstelling nodigen wij van harte uit zich te melden.

Dus ben je in voor eigenwijze eerlijke Spakenburgse lokale politiek? Stuur dan een e-mailtje naar Dirk Koelewijn: dirkns66@gmail.com  Ook als u vroeger al eens voor een andere (politieke) club actief was bent u van harte uitgenodigd!

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018