Skip to content

Bericht: BOUWEN BOUWEN BOUWEN! OOK OP DIEK!

BOUWEN BOUWEN BOUWEN! OOK OP DIEK!

Je bent jong en je wilt wat. Onder moeders vleugels uit, je zelfstandigheid zoeken en een leven opbouwen. Maar dat valt allerminst mee. De woningnood in Nederland is schrijnend, de wachttijden voor een huurwoning in de sociale sector zijn enorm lang en privé huren is schier onbetaalbaar. Verder leidt de schaarste van koopwoningen tot immens hoge koopprijzen, zodanig dat banken je dat niet willen lenen. Zeker als je alleenstaand bent.

Daarom: bouwen, bouwen, bouwen. In alle soorten en maten. En dus ook op Eemdijk. Ons raadslid Henk Bos doet er alles aan om dit van de grond te krijgen, zoals ook mag blijken uit het artikel in het Algemeen Dagblad van zaterdag 30 januari 2021.  De CAP heeft al sinds 1956 in haar statuten staan.  “het krachtig bevorderen en in stand houden van de sociale woningbouw, alsmede het bevorderen van het eigen woningbezit”.  Dus bouwen bouwen bouwen! Ook in Eemdijk. Vooral ook omdat Diek levendig moet blijven en een toekomst voor haar jeugd moet bieden. En dat kan, als je maar wil! Kan niet en wil niet liggen wat de CAP betreft op het kerkhof.

Hieronder de link naar het krantenartikel:

https://www.ad.nl/amersfoort/eemdijk-dreigt-een-seniorendorp-te-worden-want-de-huizen-zijn-voor-jongeren-veel-te-duur~ac7a1ad3/

En het mag ook, zie:

https://www.provincie-utrecht.nl/actueel/nieuws/kleine-kernen-mogen-bouwen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print